Nieuwsberichten

Landschappelijk centrum voor Bossche nieuwbouwwijk

SVP architectuur en stedenbouw en Okra Landschapsarchitecten hebben het voorlopig stedenbouwkundig plan voor het centrum van de Groote Wielen gepresenteerd.

Braziliaanse rechtbank toch akkoord met deal Embraer/Boeing

BRASILIA - De Braziliaanse vliegtuigbouwer Embraer mag mogelijk toch een nauw samenwerkingsverband aangaan met de veel grotere branchegenoot Boeing. Een federale rechtbank in Brazilië heeft een eerdere rechterlijke uitspraak over het blokkeren van de voorgenomen deal teniet verklaard, zo meldt Reuters.

FANC geeft groen licht voor heropstart Doel 4

Het Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle (FANC) gaf vorig weekend groen licht gegeven voor de heropstart van de kernreactor Doel 4, die sinds 6 augustus 2018 stil lag.

Corendon Boeing 747 bijna van kleurenschema voorzien

ROME - De oude KLM Boeing 747 met de registratie PH-BFB, die in de tuin van het Corendon Village Hotel in Badhoevedorp komt te staan als publiekstrekker, wordt momenteel in Rome van een nieuw kleurenschema voorzien.

Royal Air Maroc installeert nieuwe Business Class in Boeing 787-9

CASABLANCA - Royal Air Maroc maakt in haar Boeing 787-9’s gebruik van een geheel nieuw Business Class-product, zo blijkt uit de eerste beelden van de cabine. De maatschappij heeft vier van deze vliegtuigen besteld en verwacht de eerste binnenkort in dienst te nemen.

“Het koude water was nu warm”

Aan het eind van de vrijdagmiddag gebeurt er nog wel eens iets. Zo vroeg een verantwoordelijke voor booreilanden of ik met spoed een inspectie op een boorlocatie wilde uitvoeren en aansluitend een lezing zou willen verzorgen over Legionella. Er was … Continue reading→

Private sector aanjager groei architectenbranche

Na jaren ‘wederopbouwen’ na de crisis is de omzet van architectenbureaus in 2017 gegroeid met 6,6%. Dat blijkt uit de BNA Benchmark Jaarcijfers 2017 en Conjunctuurmeting najaar 2018.

Sirris richt centrum voor cyberveiligheid op

https://images.engineeringnet.eu/RSS/images/hacker1952027_kl.jpg align="left" width="150" height="100">Om ervoor te zorgen dat nieuwe inzichten over cyberveiligheid sneller tot bij onze bedrijven komen, richt Sirris het Brussels Initiative on Cybersecurity Innovation (BICI) op.

Nederlandse energierekening 2019 gemiddeld €327 omhoog

Op basis van de nieuwe tarieven van de drie grootste energieleveranciers wordt duidelijk dat de totale energierekening voor een meerpersoonshuishouden per 1 januari 2019 stijgt met ...