Nieuwsberichten

Opening nieuwe megaluchthaven Dubai vijf jaar uitgesteld

DUBAI - De expansie van Al Maktoum International Airport tot tweede megaluchthaven van Dubai is pas klaar in 2030, zo meldt de regering van het Emiraat bij het uitschrijven van een tender voor de substructuur. Dat is vijf jaar later dan de eerder geplande opening in 2025.

Chinese politie valt CFK-fabriek binnen

Deze week werd bekend dat de Chinese politie een paar weken geleden een inval heeft uitgevoerd bij een illegale CFK-fabriek in de provincie Henan. Hierbij is een grote hoeveelheid materiaal in beslag genomen en zijn arrestaties verricht. 
Bij de betreffende fabriek, die is gevestigd in de stad …

Thai twijfelt tussen Airbus A350 en Boeing 777X

BANGKOK - Thai Airways wil uiterlijk in december een besluit nemen over de vernieuwing van de vloot, zo zegt vicepresident Krittaphon Chantalitanon tegen persbureau Reuters. De maatschappij twijfelt tussen de aanschaf van de Boeing 777X en extra Airbus A350's.

Einde dreigt voor Small Planet Airlines in Duitsland

BERLIJN - Het doek lijkt te vallen voor de Duitse tak van Small Planet Airlines. De luchtvaartmaatschappij vroeg half september uitstel van betaling aan, maar lijkt er niet in te slagen extra kapitaal aan te trekken om door te blijven vliegen.

Air France sluit cao-akkoord met driekwart personeel

PARIJS - Air France heeft met vijf vakbonden van het grond-  en cabinepersoneel een akkoord bereikt over een nieuwe cao. In totaal vertegenwoordigen de bonden 76,4 procent van het personeel, waarbij nog geen akkoord is bereikt met de piloten. Onderdeel van het akkoord is een loonsverhoging.

Video: Maggie’s Centre Groningen

In Groningen wordt hard gewerkt aan de realisatie van het eerste Maggie’s Centre van Nederland.

Kunming Airlines ontvangt eerste Boeing 737 MAX

SEATTLE - Kunming Airlines heeft de eerste van tien bestelde Boeing 737 MAX 8-toestellen in ontvangst genomen. De dochtermaatschappij van Shenzhen Airlines was al een pure Boeing 737-operator en vliegt uitsluitend naar bestemmingen in China en Thailand.

Bouw IKC Overhoeks aanstaande

Naar verwachting wordt in april volgend jaar gestart met de bouw van IKC Overhoeks in Amsterdam-Noord.

Embraer ziet aantal vliegtuigleveringen afnemen

SAO JOSE DOS CAMPOS - Embraer heeft in het derde kwartaal 39 vliegtuigen (15 E-Jets en 24 zakenjets) afgeleverd. Dat is een afname ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, toen in totaal 45 toestellen (25 passagiersvliegtuigen en 20 zakenjets) de productiehallen in Brazilië verlieten.

Flybe vaker van Schiphol naar Exeter

SCHIPHOL – Flybe verhoogt komend winterseizoen de frequentie op de lijndienst tussen Schiphol en thuisbasis Exeter. In plaats van zeven keer, wordt er elf keer per week naar de stad in Zuidwest-Engeland gevlogen.