Nieuwsberichten

Rechtszaak MH17 wordt gehouden op Schiphol

DEN HAAG - De rechtszaak over de vliegramp met MH17 wordt in de extra beveiligde rechtbank op Schiphol gehouden. De Haagse rechtbank behandelt de zaak. Bij grote of gevoelige zaken wordt vaker uitgeweken naar beveiligde locaties, zoals die op Schiphol.

Video: 32 KM

Film over de totstandkoming van het lichtkunstwerk Icoon Afsluitdijk van ontwerper Daan Roosegaarde.

'Energieverbruik gebouwen over zeven jaar gehalveerd'

Het energieverbruik van gebouwen moet de komende zeven jaar met vijftig procent omlaag.

Thalys voorziet treinen van nieuw interieur

ROTTERDAM – De Thalys heeft vrijdag een geheel nieuw interieur voor haar treinen gepresenteerd, naar een ontwerp van de bekende designer Axel Enthoven. De eerste trein met het nieuwe interieur verschijnt in 2019 op het spoor en in de jaren daarna wordt de rest van de vloot omgebouwd.

Acties dreigen bij beveiligers Schiphol

SCHIPHOL - Ruim 1200 beveiligers van Schiphol dreigen met acties voor een betere cao. Ze eisen dat hun werkgever G4S Aviation Security voor volgende week zaterdag met een goed loonvoorstel over de brug komt, maakten vakbonden CNV en FNV bekend.

Wat levert koudemiddelen uit oude installaties op?

Bedrijven stappen over naar koude-installaties op basis van natuurlijke en andere koudemiddelen met een lage GWP-waarde.  Met 'tweedehands' koudemiddel lijkt de eindgebruiker goud in handen te hebben. Maar is dat echt zo?
Tekst: Martijn Louws
Door de F-gassenverordening willen bedrijven met …

Zicht op Eusebiuskerk centraal in Focus Filmtheater

In Arnhem is officieel het nieuwe Focus Filmtheater geopend.

Aegean koopt dertig toestellen uit de A320neo-reeks

ATHENE - Aegean heeft vandaag het contract gesloten voor de koop van twintig Airbus A320neo’s en tien A321neo’s. In maart ondertekende de maatschappij al een intentieverklaring voor de aanschaf van deze toestellen, die moeten bijdragen aan een efficiëntere vloot.

KLM en FNV bereiken akkoord over cao grondpersoneel

AMSTELVEEN - Het grondpersoneel van luchtvaartmaatschappij KLM krijgt er tot en met 1 juli 2019 in totaal 2,5 procent loon bij. Ook worden meer mensen aangenomen om de werkdruk te verlichten en zijn er afspraken gemaakt over uitstroommogelijkheden voor oudere werknemers. KLM en vakbond FNV hebben daarover een principeakkoord bereikt.

Excursie deeltjes en zwaartekrachtsgolven, Nikhef Amsterdam

Het kloppende hart van het Nederlandse deeltjesonderzoek bevindt zich in Amsterdam. In het Science Park is namelijk Nikhef gevestigd, het nationaal instituut voor subatomaire fysica. Wetenschappers van Nikhef zijn niet alleen betrokken bij het onderzoek met de deeltjesversneller LHC, maar houden zich ook bezig met vele andere hete hangijzers op natuur- en sterrenkundig gebied. Op vrijdag 22 juni biedt [...]