Techniek nieuws overzicht

Nieuwe onderzeese glasvezelkabel tussen Europa en Latijns-Amerika

Hiervoor sloot het BELLA-consortium (Building Europe Link to Latin America), waarvan de Europese Commissie de belangrijkste investeerder is, een overeenkomst met EllaLink, vroeger EULALINK.

Modis België sluit Europees contract van 500 miljoen euro

IT-dienstenleverancier Modis heeft na een openbare aanbesteding een overeenkomst getekend met de Europese Commissie en Europese agentschappen om de diensten van IT-medewerkers aan te bieden.

Interactief communicatieplatform verhoogt efficiëntie - techniek

Met de ActiveCockpit lanceert Bosch Rexroth een nieuw interactief communicatieplatform voor zowel productiemedewerkers als management, dat gebruikmaakt van touchscreens, tablets, laptops.

Haven van Antwerpen test autonome peilboot (+video)

Het prototype ‘Echodrone’ moet de huidige operationele peilboot ‘Echo’ bijstaan bij het verrichten van dieptemetingen in de haven.

Vrijstelling van minimumprijsregeling voor Chinese fabrikant van PV-modules

LONGi Solar, fabrikant van monokristallijne hoogrendementsmodules, wordt door de Europese Commissie vrijgesteld van de verplichte minimumprijsregeling voor fotovoltaïsche modules.

EIB Blockchain Challenge (+video)

Herontwerp de behandeling van schuldpapieren gebruikmakend van blockchain-technologie, was de opdracht van de hackathon die de Europese InvesteringsBank (EIB) vorige week organiseerde.

VUB natuurkundige ontvangt ERC Starting Grant van 1,47 miljoen euro

Natuurkundige Krijn de Vries gaat met het geld van de European Research Council Starting Grant radartechnologie ontwikkelen waarmee hij 'kosmische straling' (of neutrino’s) wil observeren.

Siemens neemt Mendix over

600 miljoen euro heeft Siemens over om Mendix binnen te rijven, een zogenaamde low code applicatieontwikkelaar.

Betere samenwerking tussen mens en robot versterkt concurrentiepositie KMO

Onderzoekscentra, Kamers van Koophandel en kennisinstellingen uit België, Duitsland, Nederland en het Verenigd Koninkrijk bundelen hun krachten in een nieuw interregionaal project.

Maatschappelijke impact van technologiebedrijven

Altijd al willen weten welke maatschappelijke bijdrage technologie-bedrijven in uw buurt leveren? Via een speciale tool van Agoria kunnen bedrijven hun 'social heartbeat' berekenen.

Inhoud syndiceren