Auto- en motortechniek nieuwsoverzicht

Elektrisch schuren en slijpen met 3M

3M komt met een nieuw programma elektrische machines voor de professional. Ze zijn bedoeld voor het slijpen, schuren en polijsten en combineren krachtige prestaties met een trillingsvrije werking.

Voordelige Koreaanse elektro-auto naar Europa

De Koreaanse elektro-autofabrikant CT&T heeft ons land uitgekozen voor het Europees hoofdkantoor. Het bedrijf wil komend jaar al 20.000 elektrovoertuigen naar Europa verschepen, en in 2013 al 60.000. Er komen elektro-auto’s aan die slechts 15.000 euro kosten. Wilt u daarin gezien worden?

Slimme 4-in-1 ringratelsleutel

De 4-in-1 ringratelsleutel van Matador is een veelzijdig gereedschap. In één sleutel zijn vier ringratelsleutels gecombineerd. Reuze handig voor het sleutelen onderweg, omdat je met minder sleutels kan volstaan.

Sterkste start-stopsysteem ter wereld

Het jonge Britse bedrijf CPT laat deze week twee auto’s zien die ze voorzien hebben van hun SpeedStart-systeem. Niet zomaar een automatisch start-stopsysteem, maar het sterkste 12V systeem ter wereld. Waar het om gaat is een startgenerator, die autofabrikanten in staat zou stellen vele automodellen gemakkelijk van een start-stopsysteem te voorzien. Goed voor een brandstofbesparing tot 10 procent. Meteen doen?

Actros remt nu ook voor stilstaande auto

Veel voorkomende situatie: Het verkeer stroomt vlot door en ineens staat het stil. Een rijtje personenauto’s komt net op tijd tot stilstand. En de zware truck daarachter? “Die ook”, zeggen Wabco en Mercedes, dankzij Active Brake Assist 2. Hoe werkt dit veiligheidssysteem?

Nederlandse elektro-sportwagen Burton

Tien jaar geleden startte het bedrijf Burton, dat bouwpakketten biedt om op basis van een Citroën 2CV een klassiek sportwagentje te bouwen. Het jubileum wordt gevierd met een elektrische versie van de Burton. Een puur Nederlandse ontwikkeling. De Eend is dan weer helemaal bij de tijd!

Keyless entry voor Volkswagen Golf-klasse

Tegen een vrij bescheiden meerprijs van 395 euro kan nu ook de Volkswagen Golf, samen met diens afgeleide modellen Scirocco en Tiguan, voorzien worden van KESSY. Dat is een elektronisch sleutelsysteem voor ontgrendelen van auto en startblokkering. Comfortabel, maar technisch complex. Een uitdaging voor de werkplaats…

Brandstof sparen met Kroon-Oil

Reductie van het brandstofverbruik is mogelijk met een moderne, dunne motorolie. Deze verlaagt de wrijving in de motor. Kroon-Oil introduceert zo’n brandstofbesparende olie, genaamd Enersynth FE 0W-20.

Klarius: voor uitlaten, katalysatoren én lambdasondes

Onderdelenspecialist Quinton Hazell Nederland groeit sterk. Recent werd een imposant magazijn in gebruik genomen, om het complete programma van Klarius onder te brengen. Maar liefst 3700 verschillende uitlaatdelen, 1100 katalysatoren en 800 lambdasondes zijn op afroep beschikbaar voor de werkplaats.

Smeren en beschermen met Valvoline

Toolspecial.com, onderdeel van gereedschappendistributeur Harrems Tools, heeft het programma verrijkt met Valvoline. Voor velen een bekende aanbieder van smeermiddelen. Maar het merk heeft de werkplaats meer te bieden, zoals Tectyl, brandstofreinigers en chemisch gereedschap.

Inhoud syndiceren