Lucht- en ruimtevaart nieuwsoverzicht

Rechtszaak MH17 wordt gehouden op Schiphol

DEN HAAG - De rechtszaak over de vliegramp met MH17 wordt in de extra beveiligde rechtbank op Schiphol gehouden. De Haagse rechtbank behandelt de zaak. Bij grote of gevoelige zaken wordt vaker uitgeweken naar beveiligde locaties, zoals die op Schiphol.

Thalys voorziet treinen van nieuw interieur

ROTTERDAM – De Thalys heeft vrijdag een geheel nieuw interieur voor haar treinen gepresenteerd, naar een ontwerp van de bekende designer Axel Enthoven. De eerste trein met het nieuwe interieur verschijnt in 2019 op het spoor en in de jaren daarna wordt de rest van de vloot omgebouwd.

Acties dreigen bij beveiligers Schiphol

SCHIPHOL - Ruim 1200 beveiligers van Schiphol dreigen met acties voor een betere cao. Ze eisen dat hun werkgever G4S Aviation Security voor volgende week zaterdag met een goed loonvoorstel over de brug komt, maakten vakbonden CNV en FNV bekend.

Aegean koopt dertig toestellen uit de A320neo-reeks

ATHENE - Aegean heeft vandaag het contract gesloten voor de koop van twintig Airbus A320neo’s en tien A321neo’s. In maart ondertekende de maatschappij al een intentieverklaring voor de aanschaf van deze toestellen, die moeten bijdragen aan een efficiëntere vloot.

KLM en FNV bereiken akkoord over cao grondpersoneel

AMSTELVEEN - Het grondpersoneel van luchtvaartmaatschappij KLM krijgt er tot en met 1 juli 2019 in totaal 2,5 procent loon bij. Ook worden meer mensen aangenomen om de werkdruk te verlichten en zijn er afspraken gemaakt over uitstroommogelijkheden voor oudere werknemers. KLM en vakbond FNV hebben daarover een principeakkoord bereikt.

Etihad laat piloten voor Emirates vliegen

ABU DHABI - Etihad Airways geeft haar piloten de mogelijkheid om twee jaar voor concurrent Emirates te gaan vliegen. De maatschappij uit Abu Dhabi heeft door financiële problemen een groot aantal routes geschrapt, waardoor er wel wat vliegers gemist kunnen worden.

Luchtvloot NCA langer aan de grond voor inspecties

TOKIO - De luchtvloot van vrachtvervoerder NCA staat naar verwachting nog tot juli aan de grond. Er wordt sinds vorige week niet meer gevlogen, nadat onvolkomenheden werden aangetroffen in de onderhoudsdocumenten.

'Veolia-directeur favoriet als nieuwe topman Air France-KLM'

PARIJS - Air France-KLM heeft de financieel directeur van het Franse nuts- en vervoersbedrijf Veolia, Philipe Capron, in het vizier om de nieuwe topman van de luchtvaartcombinatie te worden. Volgens de krant La Tribune wordt Capron als favoriet beschouwd om de topfunctie te gaan vervullen.

Burgemeester Amsterdam wil metro tussen Schiphol en Zaandam

SCHIPHOL - De interim-burgemeester van Amsterdam, Jozias van Aartsen, wil graag dat er een rechtstreeks metroverbinding tussen Zaandam en Schiphol komt. Dat kan volgens hem door beide uiteinden van de Noord-Zuidlijn door te trekken, zo meldt het Noord-Hollands Dagblad.

GOL: inchecken met 'selfie' razend populair

SAO PAULO - Passagiers van GOL hebben het afgelopen jaar een miljoen keer gebruik gemaakt van de zogeheten ‘selfie check-in’. De Braziliaanse luchtvaartmaatschappij stelt passagiers daarmee in staat om met gezichtsherkenning via hun mobiele telefoon in te checken.

Inhoud syndiceren