Lucht- en ruimtevaart nieuwsoverzicht

KLM: dit is niet in het belang van de piloten zelf

AMSTELVEEN - KLM heeft met onbegrip en teleurstelling gereageerd op het afwijzen door pilotenbond VNV van het cao-voorstel van de luchtvaartmaatschappij. Daardoor dreigen de piloten binnenkort te gaan staken. "De VNV heeft niet eens inhoudelijk naar ons voorstel willen kijken of willen bespreken met haar leden", meldt een woordvoerder aan Reismedia.

Laatste Boeing 787-9 voor KLM geland op Schiphol

SCHIPHOL - De laatste Boeing 787-9 Dreamliner die KLM nog in bestelling had staan, is vrijdagochtend om kwart voor tien geland op Schiphol. De Nederlandse maatschappij heeft nu dertien van deze toestellen in haar vloot.

Terminal Lelystad Airport zo goed als klaar

LELYSTAD - De bouw van de nieuwe terminal op Lelystad Airport is zo goed als klaar. De bouwers zijn momenteel bezig met de afrondende werkzaamheden, zodat de terminal in september casco opgeleverd kan worden.

Air France-KLM kiest met Ben Smith voor ervaren luchtvaartman

SCHIPHOL - Tot enkele weken geleden had niemand kunnen bedenken dat de tweede man van Air Canada de nieuwe topman van Air France-KLM zou worden. Donderdag kwam de officiële aankondiging: Benjamin 'Ben' Smith treedt uiterlijk 30 september in dienst als de nieuwe Chief Executive Officer van de Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie.

Video: Cochin Airport onder water door hevige regenval

COCHIN - Eén van de grootste luchthavens van India, Cochin International Airport, is nog zeker tot en met 26 augustus gesloten als gevolg van een overstroming. Door hevige regenval kwam het hele vliegveld woensdag onder water te staan.

Ju-Air onder aangescherpte voorwaarden de lucht in

ZÜRICH - Het Zwitserse Ju-Air mag haar rondvluchten met historische vliegtuigen hervatten. Die lagen stil sinds de dodelijke crash van een Junkers 52. Daarbij kwamen eerder deze maand alle twintig inzittenden om het leven.

VNV wijst voorstel KLM af, acties worden voorbereid

SCHIPHOL - Een staking van KLM-piloten lijkt steeds waarschijnlijker. Pilotenbond VNV heeft donderdagavond een voorstel van KLM voor een nieuwe cao voor de vliegers afgewezen. Dat betekent dat leden van de VNV zich gaan voorbereiden op acties, zo maakte de vakbond vrijdagochtend bekend.

Franse bond waarschuwt nieuwe baas Air France-KLM

PARIJS - De nieuwe baas van Air France-KLM, de Canadees Ben Smith, zit nog niet eens op zijn post of de eerste waarschuwing in zijn richting is al afgegeven. De Franse vakbond CGT eist van de nieuwe bestuursvoorzitter dat hij ingaat op de looneisen van het personeel van Air France. Zo niet, dan zijn nieuwe stakingen onvermijdelijk.

Vier bommeldingen op een rij in Chili en Peru

SANTIAGO - Vier vliegtuigen hebben in Chili en Peru een noodlanding gemaakt na bommeldingen. Dat heeft de Chileense luchtverkeersleiding bekendgemaakt. Het gaat om toestellen van LATAM en Sky Airline.

Vliegtuig Condor wijkt uit naar Kreta wegens bommelding

CHANIA - Een Boeing 757-300 van Condor heeft donderdagavond een ongeplande tussenlanding gemaakt op Kreta wegens een bomdreiging. Het toestel was op weg van Hurghada naar Düsseldorf toen op één van de toiletten een briefje met daarop een dreigende boodschap werd gevonden.

Inhoud syndiceren