Lucht- en ruimtevaart nieuwsoverzicht

Opening nieuwe megaluchthaven Dubai vijf jaar uitgesteld

DUBAI - De expansie van Al Maktoum International Airport tot tweede megaluchthaven van Dubai is pas klaar in 2030, zo meldt de regering van het Emiraat bij het uitschrijven van een tender voor de substructuur. Dat is vijf jaar later dan de eerder geplande opening in 2025.

Thai twijfelt tussen Airbus A350 en Boeing 777X

BANGKOK - Thai Airways wil uiterlijk in december een besluit nemen over de vernieuwing van de vloot, zo zegt vicepresident Krittaphon Chantalitanon tegen persbureau Reuters. De maatschappij twijfelt tussen de aanschaf van de Boeing 777X en extra Airbus A350's.

Einde dreigt voor Small Planet Airlines in Duitsland

BERLIJN - Het doek lijkt te vallen voor de Duitse tak van Small Planet Airlines. De luchtvaartmaatschappij vroeg half september uitstel van betaling aan, maar lijkt er niet in te slagen extra kapitaal aan te trekken om door te blijven vliegen.

Air France sluit cao-akkoord met driekwart personeel

PARIJS - Air France heeft met vijf vakbonden van het grond-  en cabinepersoneel een akkoord bereikt over een nieuwe cao. In totaal vertegenwoordigen de bonden 76,4 procent van het personeel, waarbij nog geen akkoord is bereikt met de piloten. Onderdeel van het akkoord is een loonsverhoging.

Kunming Airlines ontvangt eerste Boeing 737 MAX

SEATTLE - Kunming Airlines heeft de eerste van tien bestelde Boeing 737 MAX 8-toestellen in ontvangst genomen. De dochtermaatschappij van Shenzhen Airlines was al een pure Boeing 737-operator en vliegt uitsluitend naar bestemmingen in China en Thailand.

Flybe vaker van Schiphol naar Exeter

SCHIPHOL – Flybe verhoogt komend winterseizoen de frequentie op de lijndienst tussen Schiphol en thuisbasis Exeter. In plaats van zeven keer, wordt er elf keer per week naar de stad in Zuidwest-Engeland gevlogen.

Embraer ziet aantal vliegtuigleveringen afnemen

SAO JOSE DOS CAMPOS - Embraer heeft in het derde kwartaal 39 vliegtuigen (15 E-Jets en 24 zakenjets) afgeleverd. Dat is een afname ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, toen in totaal 45 toestellen (25 passagiersvliegtuigen en 20 zakenjets) de productiehallen in Brazilië verlieten.

Zeker 15 gewonden door hevige turbulentie op Argentinas-vlucht

BUENOS AIRES - Op een Aerolineas Argentinas-vlucht van Miami naar Buenos Aires zijn donderdag zeker vijftien mensen gewond geraakt als gevolg van hevige turbulentie. Acht van hen moesten bij aankomst naar het ziekenhuis voor extra controle.

Royal Air Maroc rechtstreeks van Casablanca naar Miami

CASABLANCA - Miami krijgt voor het eerst sinds achttien jaar weer een rechtstreekse verbinding met Afrika. Royal Air Maroc vliegt vanaf 3 april 2019 drie keer per week naar Florida vanaf Casablanca met een Boeing 787-8 Dreamliner.

Hamburg Airport verliest enige verbinding met Amerika

HAMBURG - De luchthaven van Hamburg verliest haar enige verbinding met Amerika, nu United na dertien jaar een streep zet door de lijndienst naar Newark bij New York. Die werd in 2005 gestart door het toenmalige Continental Airlines, dat later opging in United.

Inhoud syndiceren