Lucht- en ruimtevaart nieuwsoverzicht

Braziliaanse rechtbank toch akkoord met deal Embraer/Boeing

BRASILIA - De Braziliaanse vliegtuigbouwer Embraer mag mogelijk toch een nauw samenwerkingsverband aangaan met de veel grotere branchegenoot Boeing. Een federale rechtbank in Brazilië heeft een eerdere rechterlijke uitspraak over het blokkeren van de voorgenomen deal teniet verklaard, zo meldt Reuters.

Corendon Boeing 747 bijna van kleurenschema voorzien

ROME - De oude KLM Boeing 747 met de registratie PH-BFB, die in de tuin van het Corendon Village Hotel in Badhoevedorp komt te staan als publiekstrekker, wordt momenteel in Rome van een nieuw kleurenschema voorzien.

Royal Air Maroc installeert nieuwe Business Class in Boeing 787-9

CASABLANCA - Royal Air Maroc maakt in haar Boeing 787-9’s gebruik van een geheel nieuw Business Class-product, zo blijkt uit de eerste beelden van de cabine. De maatschappij heeft vier van deze vliegtuigen besteld en verwacht de eerste binnenkort in dienst te nemen.

Aviclaim start 203 rechtszaken tegen Ryanair

SCHIPHOL - Claimbureau Aviclaim start minimaal 203 rechtszaken tegen Ryanair. Dit omdat Ryanair tot op heden weigert Ryanair claims uit te betalen voor vluchtvertragingen die afgelopen zomer ontstonden door stakingen bij de Ierse low budget luchtvaartmaatschappij.

Delta: geen hulpdieren meer op lange vluchten

ATLANTA - Delta Air Lines staat met ingang van 18 december geen hulpdieren meer toe op vluchten langer dan acht uur. Verder zijn ze zogeheten ‘emotional support animals’ die jonger zijn dan vier maanden op geen enkele vlucht meer toegestaan.

Boeing noteert order voor VIP-versie 737 MAX

DUBAI - Boeing heeft een nieuwe bestelling ontvangen voor een BBJ MAX. De VIP-versie van de Boeing 737 MAX wist sinds de lancering al 21 exemplaren van het luxe vliegtuig te verkopen. De fabrikant meldt niet van wie de jongste order afkomstig is.

Onderzoek: airlines omzeilen regels rond vertragingsclaims

SCHIPHOL - Luchtvaartmaatschappijen proberen de regels rond compensatie bij vluchtvertraging te omzeilen. Door meer tijd in te plannen om de vlucht uit te voeren lijken steeds meer vluchten juist te vroeg te arriveren. Dat constateert de Britse consumentenwaakhond WHICH.

Mooiste vrouw van Polen vliegt bij LOT

WARSCHAU - Olga Bulawa is uitgeroepen tot Miss Poland 2018. De 27-jarige brunette is in het dagelijks leven werkzaam als purser bij de Poolse luchtvaartmaatschappij LOT. Die noemt de winnares een “professionele schoonheid.”

Australische airlines gaan handbagage wegen

SYDNEY - Qantas en Virgin Australia, de grootste internationale luchtvaartmaatschappijen van Australië, gaan strenger controleren op het gewicht van meegebrachte handbagage. Daardoor moet het instappen worden versneld.

Leasemaatschappij haalt elf vliegtuigen terug van Avianca

SAO PAULO - Leasemaatschappij Aircastle haalt tien Airbus A320’s en een A330 terug van Avianca Brasil. Volgens het bedrijf zouden de rekeningen niet zijn betaald en is de maat nu vol. Ook andere leasemaatschappijen zouden nog geld krijgen van de Brazilianen.

Inhoud syndiceren