Procestechniek nieuwsoverzicht

Kamp C koopt supersnelle 3D-printer

Eind 2018 zullen Vlaamse bouwbedrijven kunnen experimenteren met 3D-printen. Kamp C ging namelijk over tot de aankoop van een snelle 3D-printer van het Deense 3D Printhuset.

MIVB kiest IVECO voor levering van 141 gelede hybride elektrische bussen

Het Brusselse MIVB sluit raamakkoord met IVECO voor de studie, de bouw, de levering en de inwerkingstelling van 141 gelede hybride elektrische bussen met lage vloer.

VIL onderzoekt samen met bouwsector de mogelijkheid van bouwhubs

Ook in de bouwsector zorgen problemen met mobiliteit steeds meer voor problemen materialen tijdig op een bouwwerf te krijgen. De logistieke kosten in de bouw swingen daardoor de pan uit.

Nauwkeurigere operatie-instrumenten voor diepbreinstimulatie

Marc Janssens (Nederlandse TU Eindhoven) heeft onder meer een adapterschijf ontwikkeld om gemakkelijker en nauwkeurig op de juiste plek in de hersenen diepbreinstimulatie toe te passen.

Informatieve openingsdag bij Endress+Hauser

Endress+Hauser stelde tijdens drie informatieve dagen zijn nieuwe vestiging open voor zijn klanten. Het nieuwe gebouw is gelegen in Brussel tegenover de vroegere vestiging.

Brussels Airport behaalt internationaal certificaat CO2-neutrale luchthaven

Het doel van Brussels Airport is om 40% minder CO2 uit te stoten tegen 2030, waarbij de luchthaven vorig jaar al een reductie van 34% tegenover 2010 realiseerde.

Vernieuwde CEBIT viel bij iedereen in de smaak

Het CEBIT-concept met vier secties: d!conomy, d!tec, d!talk en d!campus, werd enthousiast onthaald door zowel de exposanten als de bezoekers en coverde de digitalisering vanuit elke hoek.

Rittal lanceert nieuw sokkelsysteem voor elke situatie - techniek

Met het nieuwe sokkelsysteem voor kasten en IT-racks biedt Rittal een breed gamma aan toepassingsmogelijkheden. Alle voordelen van de huidige sokkelsystemen worden nu gecombineerd.

100ste Belgische CNG-station ingehuldigd

Gedeputeerde voor Milieu en Duurzaamheid van Vlaams-Brabant Tie Roefs en Leuvens Schepen voor Leefmilieu Mohamed Ridouani openden samen het nieuwe CNG-station in Heverlee.

VUB-onderzoeker Nico De Leu bekroond met grote Europese prijs

De European Foundation for the Study of Diabetes heeft De Leu bekroond met de Rising Star Award voor zijn diabetesonderzoek, waarvoor in heel Europa maar vier laureaten zijn aangewezen.

Inhoud syndiceren